DE HULPLIJNEN


Wat is het verschil tussen vaste dienst, detachering & traineeships?

Tijdens de oriëntatie merk je al gauw dat er verschillende contractvormen zijn. Dat kan onduidelijkheden met zich meebrengen. Daarom lichten we hieronder de vier meest voorkomende contractvormen toe en geven we de voordelen weer.

Interim / detachering

Een detacheringsbureau is gericht op het leveren van kwalitatief goede professionals voor opdrachten op de korte termijn . De opdrachten zijn altijd tijdelijk van aard. Voordat je start bij een opdrachtgever, wordt de duur van de opdracht in maanden afgesproken. Detacheerders focussen zich (meestal) op een specialistische branche of sector. Een voorbeeld van een detacheerder is NRG-Office. Zij focussen zich op Supply Chain rollen binnen organisaties in de voedsel- en maakindustrie.

Wat ga je doen?

Als interim professional ben je dienst van een detacheerder en voer je een project uit bij een opdrachtgever. Daar los je een tijdelijk personeels- of kennisprobleem op. Dit kan ontstaan doordat er professionals of specialistische kennis nodig is voor interne projecten. Zoals bijvoorbeeld de implementatie van een ERP-systeem bij Supply Chain opdrachten. Andere redenen zijn onverwachte drukte door bijvoorbeeld een verhuizing, reorganisatie of uitval van medewerkers door ziekte.

De voordelen

Als interim professional voer je operationele opdrachten of consultancy projecten uit binnen jouw vakgebied. Het bedrijfsproces van een detacheringsbureau is erop gericht kwalitatief goede professionals te leveren voor opdrachten waarbij iemand snel kan starten. Dat betekent dat je snel leert te schakelen. Om je daarbij te helpen, en om jouw kennisniveau op peil te houden, bieden detacheerder vaak veel kennissessies, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, begeleiding, opleidingen en cursusaanbod .

Doordat je op opdracht zit, zie je jouw directe collega’s van jouw werkgever niet iedere dag. Vaak doen dit soort organisaties extra hun best om iedereen verbonden te houden. Dat resulteert in de organisatie van kennisevenementen, maar ook aandacht voor informele contactmomenten via borrels of sportmogelijkheden.

Bron: TechCaps

Detavast

Een detavast constructie is een detacheringsovereenkomst met overname door de opdrachtgever. Dit is een variant van detacheren. Je gaat eerst onder contract bij een detacheerder. Na een afgesproken periode ga je vast in dienst bij de opdrachtgever. De opdrachtgever wordt dan jouw nieuwe werkgever.

Waarom kiezen voor detavast?

Voor zowel de werkgever als kandidaat is een detavast constructie gunstig. Veel organisaties kunnen vaak niet direct een persoon in dienst nemen. Dat heeft te maken met budgetteringen, processen en personeelsplanning. Via een interim contract kan de opdrachtgever deze procedures omzeilen en gebruik maken van een verlengde proefperiode.

De voordelen

Voor jou als werknemer is het misschien nog wel gunstiger. Je komt in dienst van de detacheerder. Hun bedrijfsproces is erop gericht om kwalitatief goede professionals te leveren voor opdrachten op de korte termijn. Dat betekent dat deze professionals snel moeten schakelen en voorzien dienen te zijn van de juiste kennis. Vaak in dit soort organisaties vind je veel kennissessies, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, begeleiding en cursusaanbod.

Traineeship

Een management traineeship, in de volksmond meestal traineeship genoemd, is een gestructureerd werk- en opleidingsprogramma. Sommige werkgevers bieden dit aan, aan hoogopgeleide starters of jonge professionals met minimale werkervaring. Wat ga je doen?

In het traineetraject doe je veelal ervaring op bij één organisatie. Je bewandelt een vooraf uitgestippeld pad, waarbij je een passende begeleiding krijgt. Vaak start je in dit soort rollen met een consultancy functie. Je verdere carrière is gericht op management.

Waar kun je een traineeship volgen? Een management traineeship is niet voor iedereen weggelegd. Dat komt doordat niet iedereen geschikt is als manager. De meeste mensen ontwikkelen zich als specialist in hun carrière. Zogenaamde ‘geboren managers’ gedijen goed in traineeships. De selectieprocedures zijn vaak streng en de concurrentie is hoog. Grote organisaties, zoals KLM of Alliander, bieden dit soort arbeidscontracten aan.

De voordelen van een traineeship

Een traineeship biedt meestal opleidingsperiode van 1 tot 2 jaar. Hierin loop je verschillende afdelingen binnen de organisatie mee. Aan de hand van jouw talenten en voorkeuren, kun je jezelf vervolgens focussen op een afdelingen. Na jouw opleidingsperiode start je in een rol op de afdeling waarin jij je hebt verdiept.Vaak kun je binnen deze functies groeien naar managementrollen.

Vaste dienst

Wanneer je gaat werken bij een organisatie kom je altijd in vaste dienst (tenzij je als ZZP’er aan de slag gaat natuurlijk 😉). Dit kan een contract zijn voor bepaalde of onbepaalde tijd. Het betekent dat je met jouw toekomstige werkgever afspreekt dat jij, als werknemer, voor de duur van het contract tegen een bepaald loon komt werken.

Voor iedereen hetzelfde

Of je nu gaat werken als gedetacheerde, trainee of via een detavast constructie; je komt altijd in vaste dienst bij een werkgever. Ook bij een tijdelijk contract van bijvoorbeeld zes maanden, kom je (tijdelijk) in vaste dienst bij de organisatie.