De reis naar Supply Chain Manager

In deze editie van 'het werk van een Supply Chain manager' zoomen we in op de 'reis' naar deze functie met Bram Korsten. Bram is sinds zes jaar actief in de Supply Chain en is al bij vele organisaties actief geweest. Met hem zoomen we hierop in en hoe hij in zijn huidige functie terecht is gekomen.

In vijf jaar van starter naar manager

Na mijn studie Logistiek & Economie en Bedrijfskunde ben ik gestart in het interim vak binnen Supply Chain. Hierin heb ik bij verschillende bedrijven een ‘kijkje in de keuken’ genomen waarin ik voor mezelf heb kunnen bepalen waar mijn ambitie ligt.


Ik ben gestart met een aantal operationele rollen waarin ik vooral planningsrollen vervulde. Allereerst ben ik gestart bij een ijsproducent, een relatief kleine organisatie waarin je snel een duidelijk beeld krijgt hoe een productieorganisatie in elkaar steekt.


Vervolgens heb ik een aantal projectmatige rollen uitgevoerd, hierin heb ik onder andere een grote WMS-implementatie geleid. Dit was in een zeer hectische omgeving welke in een groot verandertraject zat. Hierin leer je omgaan met tegenslagen en dat je niet altijd direct het gewenst resultaat kan behalen. Dat je je altijd moet vasthouden aan het hoofddoel en het plan dat gemaakt is was hier de belangrijkste les. Na deze projectmatige rollen ben ik langzaam in leidinggevende rollen gestapt en uiteindelijk tot waar ik nu ben.


Niet alleen was het belangrijk om er inhoudelijk achter te komen waar je naar op zoek bent, maar ook bepalen in welke omgeving je wilt werken. Mijn voorkeur gaat dan ook zeer uit de food industrie, omdat de markt en daarmee de keten het meest dynamisch is. Dat maakt het vak een stuk aantrekkelijker en uitdagender.

''Niet alleen was het belangrijk om er inhoudelijk achter te komen waar je naar op zoek bent, maar ook bepalen in welke omgeving je wilt werken''

Video: van toen tot nu

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Tip aan Supply Chain professionals

"Als je net bent afgestudeerd, kan (in veel gevallen) en moet je ook niet willen weten wat je precieze einddoel gaat zijn. Ook de weg ernaar toe moet je niet helemaal uit willen stippelen. Supply Chain is een breed vak waarin je onmogelijk als schoolverlater kan weten wat je wil en waar je goed in bent. Stap de wereld van de Supply Chain met een open blik in en probeer er al werkend achter te komen waar je ambities liggen.''

Snack Connection

Snack Connection is een internationaal opererende onderneming die zich sinds 2010 richt op het inkopen, bewerken, mengen en verpakken van noten, pitten, zaden, zuidvruchten en aanverwante artikelen.


Met twee moderne productielocaties in Giessen en Bergschenhoek en meer dan honderd zeer toegewijde en professionele medewerkers is Snack Connection een betrouwbare en flexibele partner voor vele Europese retailers, b2b en out-of-home klanten.