INTRODUCTION


Waarom een whitepaper over het sollicitatie-proces?

Of je nu op zoek bent naar jouw eerste baan of een volgende stap in carrière; solliciteren vraagt tijd en aandacht.

Uit gesprekken met sollicitanten en verschillende onderzoeken onder werkzoekenden bleken onze vermoedens te kloppen: rondom het sollicitatieproces bestaan veel vragen. Want wanneer ga je op zoek naar een (nieuwe) baan? Hoe pak je dat aan? En waar moet je op letten? Wezenlijke vragen en onzekerheden waar je soms wat hulp bij kunt gebruiken. Met ruim 14 jaar ervaring als recruitment specialist zagen wij de kans schoon om onze ervaringen en tips te delen. Om jou op weg te helpen hebben we een reeks whitepapers opgesteld. Hierin behandelen we alle onderdelen van het sollicitatieproces. Denk niet alleen aan stappen als het opstellen van jouw CV, maar ook praktische zaken. Waar moet je bijvoorbeeld op moet letten in jouw zoektocht en tijdens sollicitatiegesprekken en hoe je de zoektocht aanpakt naast een studie of fulltime baan.

De reeks whitepapers maakt soms onderscheid tussen starters en mensen met wat meer ervaring. Waarom we dit doen? Omdat we ontdekten dat vragen en zorgen soms net iets anders liggen bij jullie én we willen beide groepen graag goed op weg helpen.

Deze editie: de sollicitatieprocedure We beginnen met het in kaart brengen van het sollicitatieproces. In deze editie leggen we je uit wat er allemaal bij komt kijken als je gaat solliciteren, welke mogelijkheden er zijn voor het (zelf) zoeken naar een baan en hoe een sollicitatieprocedure eruit ziet.