Het werk van een
interim Supply Chain professional

Een jaar geleden startte Jeroen als Supply Chain Professional. Sindsdien is hij Planning Specialist bij Jacobs Douwe Egberts. Hij neemt ons in dit artikel mee in zijn werkzaamheden en hoe het is om met meerdere interim professionals op een afdeling werkzaam te zijn.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

"Als interimmer kom je terecht op verschillende opdrachten, bij verschillende bedrijven op verschillende plekken in het land. Dit maakt het interim-werk zeer dynamisch en zorgt ervoor dat je keer op keer weer nieuwe dingen leert. Bekijk hieronder wat mijn huidige opdracht inhoudt en wat mijn ambitie als interim Supply Chain Professional is."

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Met meerdere interim professionals op een opdracht

"Als interimmer kom je meestal in je eentje terecht op een afdeling. Je wordt dan bijvoorbeeld ingezet om een zwangerschap / ziekteverlof op te vangen. Soms kom je met meerdere interimmers op één afdeling terecht. Dit is vaak het geval bij een nieuwe ERP-implementatie. Zo'n implementatie bestaat globaal gezien uit twee fases; 1. de afrol en uitbedrijfstelling van het oude systeem en 2. de ingebruikname van het nieuwe systeem. Beide fases brengen veranderingen aan in de dynamiek en doelen op de werkvloer.


In de afrolfase van een oud systeem moet de CRM-data zo snel en secuur mogelijk worden geborgd voor gebruik in het nieuwe systeem. De uitrolfase draait voornamelijk om het zo snel mogelijk constateren van hoe het systeem er na de livegang voor staat. Bij beide fases is het zaak dat de klant zo min mogelijk merkt.


Doordat beide fases veel onzekerheden met zich meebrengen, kan dit erg hectisch zijn. Verwachtingen die vooraf opgesteld zijn, kunnen door verschillende factoren erg afwijken van de werkelijkheid. Onvoorziene omstandigheden zorgden ervoor dat, in mijn geval Jacobs Douwe Egberts (JDE), ervoor koos om flink op te schalen op de afdeling Planning & Fulfillment waar ik werkzaam ben."

"JDE koos voor een interim oplossing via NRG-Office. In de periode tussen april 2018 en april 2019 is het aantal interimmers via NRG-Office op de afdeling opgelopen van één naar acht! Dit was natuurlijk erg gezellig, maar bracht wel de nodige verandering in de dynamiek.


Gelukkig draagt iedereen van begin af aan zijn / haar steentje bij aan de afdeling. Daarnaast zitten we niet alleen op professioneel niveau op één lijn, maar ook op persoonljik niveau. Dit zorgt voor onderling vertrouwen en een open en vriendelijke werksfeer, waarin ook nog eens hard gewerkt wordt. Ook met de vaste medewekers wordt goed samengewerkt. We zetten niet alleen voor onszelf, maar ook voor elkaar extra stappen. Buiten het werk klikt het daarom erg goed en zie je dat de mensen die bij elkaar in de buurt wonen elkaar opzoeken in hun vrije tijd.


Vrijwel iedereen begon bij JDE als starter op de arbeidsmarkt. Het is tof om te zien hoe iedereen zich in de loop van het jaar ontwikkeld heeft. Iedereen groeit al vanaf de eerste weken on the job, wat wordt versterkt door het vertrouwen dat we krijgen van onze teamlead (Wesley Links) en manager (Jeroen op de Weegh). Daarnaast wordt houvast gecreëerd door te kunnen sparren met je directe NRG-Office collega’s."

Wil jij ook in de wereld van de Supply Chain stappen als interim professional? Laat dan je gegevens achter!

Aanmelden interim