Vincent

Over zijn opdracht bij Euroma Puttershoek


Tim

Verbrak deze maand een recruitment record


Frank

Vergaderverslag Officerraad


Na mijn eerste opdracht bij Jacobs Douwe Egberts had ik weer de mazzel met meerdere NRG-collega's op een locatie terecht te komen in Puttershoek. Sinds oktober ben ik aan de slag bij kruiden producent Intertaste als materiaalplanner met onze collega's Jack Bunnik & Youri van der Poel.

Ik kan mijn opdracht in de rol van materiaalplanner het best opsplitsen in twee gedeeltes. Tijdens het eerste gedeelte ben ik dagelijks bezig geweest met het verzorgen van de grondstoffen stroom richting Puttershoek. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de aanwezigheid van alle grondstoffen die nodig zijn om bijvoorbeeld kruidenmixen te produceren, maar ook de verpakkingsmaterialen zoals bigbags en etiketten. Verder heb ik een stukje sauzenplanning gedaan waarbij ik dagelijks de inkoop en het transport regelde voor mto en mts producten.

De echte uitdaging van deze opdracht zit hem in de tweede gedeelte: de sluiting van onze fabriek in Puttershoek, welke snel dichtbij komt. Zo is de focus verschoven van de grondstoffen stroom richting Puttershoek naar het verhuizen van alle materialen in de fabriek. Door te analyseren wanneer wij welke materialen kunnen verhuizen, probeer ik de balans te vinden tussen de productie draaiende houden en met een zo laag mogelijke voorraad te eindigen in april. Verder moet ik de materiaalplanners in Zwolle ondersteunen met het bepalen wanneer zij welke grondstoffen moeten inkopen om misgrijpen te voorkomen bij de overdracht.

Ik vind het knap hoe iedereen in Puttershoek zich (met de sluiting van de fabriek in zicht) bezighoudt met het uiterste te halen uit de beschikbare middelen. Met een steeds kleiner wordend team door de sluiting, maar ook met obstakels als het Corona virus, vind ik het erg mooi om te zien dat iedereen positief probeert te blijven en het hoofdstuk Intertaste zo goed mogelijk af te sluiten.

Tim heeft deze maand het eeuwenoude record van Joris uit het LinkedLabels W&S-fee book of records GERAMD! Voor W&S dienstverlening geldt dat klanten een percentage van het jaarsalaris betalen en met de plaatsing van een sitemanager behaalde Tim de hoogste fee in de geschiedenis van LinkedLabels. Waar de euforie plaatsmaakte voor een beetje Coronagekte, zijn we deze prestatie niet vergeten.

Dus Tim, hoe voelt dat nou om recordhouder te zijn?

“Ongekend om na drie jaar Joris van zijn troon te hebben gestoten.”
Tim Hendriks, Recruiter Yor-in

Op 10 maart zijn we samengekomen voor de periodieke Officerraad. Samen met Anke en Gijs bespraken we de volgende punten.

1. Nieuw OR lid We mochten Sanne Kouwenhoven verwelkomen als nieuw OR lid. Na het vertrek van Ilse is zo Yor-in weer goed vertegenwoordigd. Welkom en veel plezier Sanne!

2. Traject einde dienstverband Wanneer een Officer uit dienst gaat moeten er een aantal zaken geregeld worden, zoals het inleveren van de auto, telefoon en laptop. In de RAA staan alle afspraken rondom het einde dienstverband. Deze vind je in de LinkedLabels app. Mis je informatie? Of is er iets onduidelijk? Neem dan contact op met je Resource manager.

3. Intern functiehuis HR is gestart met het uitwerken van het functiehuis voor interne functies. Het functiehuis is vergelijkbaar met het Officer Salarishuis. Naar verwachting is het project eind Q2 afgerond.

4. Medewerkers Tevredenheids Onderzoek (MTO) Om de groei en actiepunten te monitoren uit voorgaand MTO, komt er in 2021 een nieuw MTO. Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen en voortgang van de actiepunten in de nieuwsbrief. Een onderwerp waar we mee aan de slag gaan is reistijd. Bij nieuwe opdrachten wordt dit nadrukkelijker besproken. Is de reistijd langer dan gewenst? Dan kijken we naar andere oplossingen zoals thuiswerken of overnachtingen.

5. Secundaire arbeidsvoorwaarden Tijdens de jaarplanpresentaties kwamen er een aantal vragen over de secundaire arbeidsvoorwaarden naar voren. We lichten de meest besproken vragen toe. Pensioenplan: alle Officers zijn aangemeld bij Stipp Pensioen, dit is wettelijk verplicht in onze branche. Het pensioen wordt voor ⅓ betaald uit ons salaris, ⅔ wordt aangevuld door LinkedLabels. In onze app vind je de brochure van Stipp voor meer informatie. Elektrische rijden: is relatief duur. Er zijn op dit moment geen aantrekkelijke opties. We verwachten

een toename van nieuwe elektrische modellen auto’s. De kans is groot dat deze auto’s in de B-categorie vallen en dus niet voor iedereen beschikbaar zijn.

Autokosten voor privé gebruik in het buitenland. De brandstofkosten worden verrekend met de bijtelling. Daardoor ben je +/- 40% goedkoper uit met tanken in het buitenland dan nu. Een foto van de bon mag je naar Janneke mailen. Let op! Op de bon mogen alleen onkosten staan als benzine, diesel, olie of ruitenwisservloeistof. Staan er andere producten op, bijvoorbeeld een balletje saté, dan is de bon niet geldig en krijg je géén geld terug. Sportplan: het uitbreiden van de secundaire arbeidsvoorwaarden wordt opgepakt door HR. We komen hier snel bij jullie op terug voor input!

Bedankt voor alle input, Namens de Officerraad Eelco, Frank, Frank, Esmee & Sanne