Ontwikkelingen LinkedLabels

Business Management

Dit was de eerste volledige maand in quarantaine voor ons. En zoals je wellicht begrijpt en herkent, dat is wennen! Voor iedereen uiteraard, maar misschien voor de Business een beetje extra. Op kantoor zitten was al niet een hobby van de meeste Business managers, laat staan het (thuis)kantoor.

Wij twee belangrijke taken op interim en W&S. Dit zijn het binnenhalen van aanvragen en ervoor zorgen dat we de juiste match maken tussen opdrachtgevern en kandidaat. Dit laatste doen we samen met Resource management en Recruitment. We zien dat er goede samenwerkingen ontstaan tussen de verschillende labels, de vestigingen en interne afdelingen. Zo weten we samen goede leads te genereren. Bedankt hiervoor! We plukken hier samen de vruchten van. Want op dit moment krijgen we (nog steeds) mooie aanvragen binnen en staan er tot nu toe goed voor.

Recruitment

Dat de Recruitment wereld zichzelf opnieuw uitvindt in deze periodes wordt steeds duidelijker. Klanten snappen dat sollicitatiegesprekken niet eindeloos kunnen doorschuiven en nemen nu ook nieuwe collega’s aan na een online sollicitatie traject. Waar we vóór de crisis langs wilden gaan om 'de sfeer te proeven' bij een organisatie, blijkt nu dat de match maken ook kan als je intensief telefonisch en video contact onderhoudt met klant. En het blijkt dat dit ook geldt voor de kandidaat. Door de nauwe samenwerking tussen Marketing, Business Management en Recruitment springen we deze weken snel bij. Zo bieden we concrete hulp door de opdrachten binnen te halen die in deze tijd nodig zijn.

Marketing & Communicatie

80% van onze potentiële opdrachtgevers oriënteert zich online. Het is de kunst van marketing om die mensen op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien.

Om deze mensen (thuis) online te bereiken zijn we creatief en bedenken we hoe we dit voor elkaar krijgen. Dit doen we door het recyclen van relevante artikelen uit bijvoorbeeld syNRG om nieuwe mensen te bereiken. We zorgen voor extra professionaliteit en branding op LinkedIn door het ontwerpen van headerfoto’s voor alle labels. We maken de bijlage op die it-8 naar nieuwe klanten stuurt voorafgaand aan een kennismakingsgesprek. En onze specialistische kennis verwerken we in whitepapers die we delen via NRG-Office, Yor-in, it-8 en Online Sollicitatietraining. Deze content zetten we in bij dezelfde targetklant als Business Management en boekten aanzienlijk succes met als resultaat 32 leads in één maand. Met dank aan alle collega’s die ons hierbij helpen!