HR cyclus

Dé nieuwe HR Cyclus, wellicht heb je deze term al een paar keer voorbij horen komen. Een vernieuwing dus, maar wat is er nieuw aan de HR Cyclus? En wat betekent dit voor jou als Officer? Wat er in ieder geval niet veranderd zijn de eindejaarsgesprekken en reguliere gesprekken met jouw Resource Manager.

Tijdens de jaarplan presentaties zijn de meeste vragen (hopelijk) beantwoord. Kon je er niet bij zijn? Of wil je gewoon je geheugen even opfrissen? Onze Recourse Managers (Nienke, Gijs & Louise) hebben de veranderingen voor je op een rijtje gezet.

01

Competenties

Het belangrijkste aan de nieuwe HR cyclus is dat we gaan werken met competenties.

We hebben een aantal competenties benoemd die wij belangrijk vinden voor onze Officers. Deze competenties zijn per label verschillend. Dit zijn competenties die we ook gebruiken we in de Talent Match.

Gedurende het jaar komen deze competenties terug in de gesprekken met elkaar en bij de klant.

02

Gesprekscyclus

De gesprekscyclus ziet er iets anders uit. We hebben per opdracht nu 3 ijkmomenten:

I. De vaststelling opdracht

Bij de start van de opdracht vragen wij eerst bij de klant uit wat de doelstellingen zijn. Op basis van de doelstellingen wordt gevraagd welke competenties en welk gedrag de opdrachtgever graag willen zien van onze professional. Dit document is de leidraad voor zowel de tussentijdse- als eindevaluatie.

II. De tussentijdse evaluatie

Tijdens de tussentijdse evaluatie gaan specifieker kijken naar het gewenste gedrag en hoe vaak jij (als Officer) dit gedrag laat zien. Tijdens dit gesprek nemen we nog steeds het verloop van de eerste paar maanden door. We kijken wat er goed gaat en of wat er wellicht beter kan. Zowel jij (Officer) als onze opdrachtgever vult dit formulier in. Samen met de Business manager en opdrachtgever wordt het formulier doorgenomen. Bij opdrachten langer dan 9 maanden kan er ook nog een tweede tussentijdse evaluatie plaatsvinden.

III. De eindevaluatie

Tijdens dit laatste ijkmoment kijken we hoe de opdracht in zijn totaliteit is verlopen. Welke doelstellingen zijn er behaald en waarmee heb je de opdrachtgever weten te verrassen. Verder evalueren we een stukje gedrag en hoe je de tips uit de tussentijdse evaluatie hebt opgepakt.

03

Talent Match & Kickstart

De Talent Match en Kickstart voor nieuwe Officers zijn nu vast onderdeel van de HR cyclus.

De Talent Match is een persoonlijkheidsmeting die we gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling gedurende de jaren. De Kickstart is bedoeld om nieuwe officers goed te laten landen binnen onze organisatie en binnen het interim vak.

Meer informatie?

Uitgebreide informatie over de HR Cyclus met o.a. uitleg over de verwachtingen van het eindejaarsgesprek vind je in het RAA. Deze hebben wij je begin dit jaar gemaild.

Het RAA onverhoopt niet in je mail ontvangen? Check dan de LinkedLabels app. Je vindt alle informatie over het RAA en de veranderingen onder het menu Documenten. Ga naar:

Documenten >> RAA Officers 2020

Benieuwd naar de jaarplan presentatie?

Was jij niet aanwezig bij de jaarplan presentatie, of wil jij de presentatie terug lezen? Dat kan! Via onderstaande button kun je de presentatie bekijken.