Iris

Over Demand Planning bij Sligro & haar nieuwe ochtendritueel


Louise

Over haar werk als Recource Manager nu én B.C.


Esther

Over haar opdracht bij fuif- en borrelkoning Duyvis


In het zonnetje & op het balkon: dé favoriete werkplek van Iris

Vroeger, voor quarantainetijd, was ik altijd een beetje jaloers op mensen uit Suits en Gossip Girl. Rustig opstaan, sporten en uitgebreid ontbijten. Het leek ooit ver weg...

De afgelopen maanden reed ik naar Arla in Nijkerk en sinds februari naar Sligro in Veghel. Vanuit Nijmegen een hele onderneming, waarbij ‘in de auto zitten voor 07:00’ een heilig principe werd om de spits te vermijden. Met een beetje geluk vond ik tijd om nog snel een thermoskan koffie te vullen en een pak droge crackers uit de kast te grissen.

Een geweldig (nieuw) ochtendritueel Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik iemand ben geworden met zo’n geweldig ochtendritueel. Ik start de dag meestal met een half uurtje yoga of een wandeling in het Goffertpark. Hierna maak ik rustig mijn ontbijtje, wat ik vervolgens ook rustig op mijn balkon in het zonnetje nuttig. Fantastisch. En dan is het pas 08:30 en begin ik mijn werkdag (!)

Demand planning bij Sligro Samen met NRG-collega Frank zijn wij momenteel demand planning bij Sligro op de kaart aan het zetten. Een uitdagende en pittige klus, zeker in deze tijd. De maatregelen van de overheid, waaronder het sluiten van de horeca, heeft een enorme impact op Sligro. De afgelopen weken voerden we dan ook de nodige crisis overleggen. Vanuit onze afdeling hebben we de scenarioplanning geïntroduceerd. Om zo de dialoog tussen alle stakeholders op gang te brengen en vragen te bespreken als: wanneer mogen we weer open? Ontstaat er een piek? En op welke producten? En welke risico’s nemen we met betrekking tot de voorraad?

De situatie bood ons ook voordelen. Demand planning is nog helemaal nieuw voor Sligro, maar inmiddels hebben we al een aantal mooie zaken kunnen implementeren en opleveren, puur omdat de noodzaak ervoor ineens enorm was. Denk aan een KPI-dashboard of een platform op Teams waar meerdere afdelingen samenwerken. Inmiddels zitten we weer in wat rustiger vaarwater en kan ik mij richten op het echte demand plannen bij Sligro: forecasten, ABC-classificaties implementeren en PLCM trajecten inrichten. Kortom, genoeg te doen! En met mijn nieuwe ochtendritueel gaat dat natuurlijk helemaal goed komen.

Mijn hoofdtaak als Resource Manager zijn de 3 W’s: het Wel en Wee van de Westside😊. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden, ontwikkelen en faciliteren van de Officers in regio West. Een súper leuke job waarbij ik veel op pad ben om iedereen te bezoeken en spreken, meedenken, sparren, maar ook voor eindejaarsgesprekken, evaluaties en het bespreken van de TalentMatch. Daarnaast organiseren we met het team events zoals de Kickstart, om onze nieuwe Officers een warm welkom bij de club te geven en up-to-speed te krijgen over hoe we werken, wie we zijn, onze missie & visie en volgens welke kernwaarden we werken.

Kortom, een baan waarbij je véél in contact bent met mensen… dat was allemaal B.C. ofwel, Before Corona. Iets wat een impact op ons allemaal (duh) heeft. Ik mis het face-to-face contact en de afwisseling. Zo kon ik B.C. op één dag zien hoe Esther de planning van de productie van appelmoes aanstuurt bij Coroos, praatte bij met Elise en Bas met een verse cappuccino van JDE én de sloot de dag af met een rondleiding bij de stellingen vol garnalen bij Klaas Puul om te kijken hoe Peter zijn eerste maanden daar heeft gehad.

Toch prijs ik me gelukkig met zo’n fantastische club mensen om me heen, van Officer tot BM’er. Er is supersnel en efficiënt geschakeld; in principe loopt alles voor ons ‘gewoon’ door, alleen dan via (video-) calls bijvoorbeeld. Daarnaast zijn we nu ook bezig met het uitwerken van de Kickstart Online Editie, om onze nieuwe collega’s toch het warme welkom te geven dat ze verdienen!

“Het is een gekke tijd, die creativiteit vraagt, leert ons dingen te accepteren zoals ze zijn en ook laat zien hoe fijn we het normaal eigenlijk hebben,,

Nog een gelukje; doordat veel mensen thuiswerken is kantoor Amsterdam meestal vrijwel leeg! Ik heb dus (meestal) het hele kantoor voor mezelf. Hierdoor heb ik een fijn ritme kunnen aanhouden van werken op werk, en thuis vrij zijn; en zit ik mijn vriend ook niet in de weg. Of hij mij. Is maar net hoe je dat bekijkt 😉.

Daarnaast hebben we met het HR-team én het Corona Projectteam elke ochtend een overleg om te kijken hoe de situatie zich vormt a.d.h.v. de conferenties op tv en overige maatregelen, wat dat betekent voor ons allemaal (organisatiebreed), en hoe we zaken het beste kunnen aanpakken en regelen. Dus; wat zijn de consequenties en hoe kunnen we hier zo goed mogelijk op reageren en handelen?

Natuurlijk merk je op privé gebied ook dat het leven een tandje terug is gegaan, zo heb ik (zoals heel de wereld) Tiger King natuurlijk in 1 ruk uitgekeken, heb ik ook weer eens een boek gelezen, ontdek ik nieuwe podcasts (bijvoorbeeld “Mentorles”, “NRC Vandaag” & “Laura H” – shoutout naar Hilde, Cees & Esther), Sup ik over de verlaten Amsterdamse grachten (een aanrader!).

Sinds 1 maart zit ik op mijn tweede opdracht, namelijk bij Pepsico. Hier vervul ik tijdelijk de functie als productieplanner bij de borrelnootjes productie van Duyvis (!) Toen ik dit hoorde dacht ik: “Wauw, dit is het walhalla voor iedereen die van vrijdagmiddagborrel(nootje)s houdt... Want Duyvis is waar de fuif is! Maar helaas pindakaas, doordat iedereen zoveel mogelijk thuis werkt, is het erg rustig op kantoor.
Als productieplanner bij Duyvis ben ik de schakel tussen de productie en de Supply Chain Planner. Hierbij houd ik de huidige situatie in de gaten - en indien nodig - pas ik de planning aan wanneer deze niet meer haalbaar is door storingen in de productie. Op woensdag en donderdag zijn meestal mijn plandagen. Op deze dagen ben ik druk bezig om de aantallen die ik krijg vanuit de Supply Chain Planner in WKX+2 weekplanning te krijgen. De uitdaging ligt bij de bereiding van de (borrel)nootjes/pinda’s. Deze staat los van het verpakken van de borrelmixen.
Naast het plannen mag ik mezelf ook verdiepen in het plansysteem waar Pepsico mee werkt. Hier wordt nog minimaal meegewerkt. Aan mij de vraag of het mogelijk is om hier meer uit te halen, waardoor Duyvis de mogelijkheid krijgt om zes weken vooruit te plannen in plaats van twee weken (!)
Gelukkig gaat het goed in de productie en krijgt Covid-19 ons niet klein! Pepsico is een organisatie die, net als LinkedLabels, haar medewerkers waardeert en het echt knap vindt hoe iedereen het zo voor elkaar bokst! Zo knallen we verder en zorg ik er voor jullie dat we niet out-of-stock gaan in de markt wat betreft de Duyvis Nootjes!
Blijf gezond en tot de eerstvolgende gezellige activiteit! 🥜
“Dit is het walhalla voor iedereen die van vrijdagmiddagborrel(nootje)s houdt,,